Duurzame interieurbeplanting

Plant Totaal denkt samen met u na over de gewenste interieurbeplanting. Naast het ontwerpen van deze duurzame planten creaties levert en onderhoudt Plant Totaal de interieurbeplanting ook. Andere belangrijke factoren die meespelen bij het maken van een plant keuze zijn licht, temperatuur en vochtigheid. Door al deze factoren mee te nemen kan voor iedere leef- en werkomgeving de juiste keuze omtrent interieurbeplanting gemaakt worden.

Wat is interieurbeplanting?

De term interieurbeplanting slaat op het aankleden van een ruimte met planten. Waar en waarom dit gebeurt verschilt uiteraard per casus. Vaak worden kantoren en bedrijfsruimtes aangekleed met planten om zo deze ruimtes gezelliger en gezonder te maken. De planten zorgen voor een verbetering in de akoestiek, brengen zuurstof in de ruimtes en verlagen stress en ziekteverzuim.

Veel gebruikte locaties voor interieurbeplanting zijn hallen, vergaderruimtes, ontvangstruimtes, eetzalen, kantoren, et cetera. Plant Totaal adviseert, ontwerpt én levert alle producten die u nodig hebt om interieurbeplanting voor uw onderneming in de gewenste stijl tot leven te laten komen. Vanaf één plant per persoon is het verschil al te merken. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat goede beplanting zorgt voor een hogere productiviteit. Lees meer over onderzoeken naar interieurbeplanting.

Naast een verbeterde productiviteit zorgt interieurbeplanting ook voor een verhoogd gevoel van welzijn. Medewerkers zullen zich prettiger op hun plek voelen in een ruimte gevuld met planten. Plant Totaal kent de eigenschappen per plant en past deze toe naar uw wensen. Zo verschilt de vorm, omvang, geur en kleur van planten natuurlijk sterk.

Waarom interieurbeplanting?

Het plaatsen van decoratieve en mooie planten in uw interieur zorgt voor meer dan alleen verfraaiing van uw leef- of werkomgeving. De drie meest voorkomende redenen voor het plaatsen van interieurbeplanting zijn:

 • Een betere luchtvochtigheid.
 • Een verbetering in de luchtkwaliteit.
 • Optimalisatie van de akoestiek.

Deze redenen zijn toepasbaar voor zowel zakelijk gebruik als privé gebruik van de planten. Op kantoor is een verbeterde luchtvochtigheid en een hogere luchtkwaliteit natuurlijk beide zo gunstig als voor thuis.

Een andere reden waarom bedrijven juist nu investeren in interieurbeplanting is duurzaamheid die planten uitstralen. Een prachtige groene plantenwand in de entree van een organisatie is een van de eerste aspecten die een bezoeker aan uw bedrijf ziet. Door interieurbeplanting in een gebouw te plaatsen oogt dit direct duurzamer en groener.

Wat voor planten gebruiken wij voor interieurbeplanting?

Plant Totaal verzorgt een ruim aanbod aan interieurbeplanting. Onze expertise in combinatie met meer dan 300 verschillende soorten planten maken dat vrijwel alles mogelijk is. Interieurbeplanting met kleine planten of juist meters hoge exemplaren. Wij adviseren u graag in plantkeuze en leveren plant potten diverse stijlen en materialen. Alle plant-pot combinaties worden geleverd inclusief substraat, voeding en een warmtemeter.

Kijk voor meer informatie over de planten die gebruikt worden voor interieurbeplanting op de de interieurbeplanting pagina van Plant Totaal.

Voordelen van interieurbeplanting

Interieurbeplanting heeft vele positieve werkingen op mens en omgeving. Planten hebben echter meer voordelen dan alleen degene die hiervoor zijn vermeld. Interieurbeplanting zorgt voor:

 • een ontspannen werk- of leefomgeving;
 • minder stressvoor de medewerkers op kantoor;
 • een verhoogd gevoel van welzijn;
 • minder ziekteverzuim onder medewerkers;
 • verbetering van concentratie en geheugen;
 • 10-20% CO² reductie;
 • afbraak onfrisse geuren;
 • meer creativiteit;
 • verbetering van de akoestiek;
 • minder droge ogen en keel.

Wat voor interieurbeplanting verzorgt Plant Totaal?

Interieurbeplanting bestaat in vele vormen en maten. Plant Totaal werkt altijd samen met de opdrachtgever om zo een oplossing te vinden die het beste aansluit op uw wensen. Naast kamerplanten in potten verzorgt Plant Totaal bijvoorbeeld ook de plantenmuur en het plantschilderij.

De plantenmuur is door Plant Totaal ontwikkeld om het maximale effect op de luchtkwaliteit en akoestiek te behalen. Dit wordt gerealiseerd door gebruik te maken van 40 planten per m². De verticale tuin geeft sfeer aan iedere ruimte en is zelfvoorzienend. Lees meer over de plantenmuur.

Het plantschilderij is ontwikkeld voor muren of kolommen. Plant Totaal heeft drie verschillende maatvoeringen gecreëerd. Ook het plantschilderij vergt weinig arbeid. Het waterreservoir hoeft slechts één maal per drie weken bijgevuld te worden. Lees meer over het plantschilderij.

Interieurbeplanting kopen, huren of leasen

Voor het aanschaffen van interieurbeplanting biedt Plant Totaal vele mogelijkheden. Zo kunt u zelf een keuze maken uit materiaal voor de potten, zodat de interieurbeplanting zo goed mogelijk past bij uw persoonlijke wensen. Plant Totaal levert kunstof, hardware, keramiek of RVS potten maar ook natuurlijke potten, zoals hout en bamboe zijn mogelijk.

Alle planten worden inclusief substraat, voeding, watermeter geleverd en komen vers van de kwekerij. De interieurbeplanting kan worden aangekocht, gehuurd of geleased. Leasen is mogelijk in combinatie met een 3 jarig onderhoudscontract.

Het uitzoeken van passende interieurbeplanting voor uw situatie kan als ingewikkeld overkomen. Om u te ondersteunen bij het maken van de beste keuze helpen wij u graag verder. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze. Laat hieronder uw gegevens achter zodat we samen de beste plantenwand kunnen uitzoeken. Liever gelijk contact? Neem dan gelijk telefonisch contact met ons op en we helpen u gelijk verder.

Contact over uw interieurbeplanting

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht