De duurzame plantenwand

De inspiratie achter de plantenwand van Plant Totaal is terug te leiden naar 2010. In dit jaar onderzochten een groep plantentelers in samenwerking met TNO de effecten van luchtzuiverende eigenschappen van bepaalde plantensoorten. De positieve uitkomsten van dit onderzoek hebben Plant Totaal geïnspireerd om een verticale tuin te ontwikkelen. Deze plantenwand wordt momenteel ingezet voor onder andere bedrijven, ziekenhuizen, winkels, horeca, onderwijs en instellingen. Lees hieronder meer over wat een plantenwand precies is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een plantenwand?

De verticale tuin van Plant Totaal is ontworpen om zowel luchtkwaliteit als akoestiek van de ruimte waarin deze staat te verbeteren. Met 40 planten per m² zorgt de plantenwand ervoor dat de maximale effecten behaald kunnen worden. De plantenwand kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het geïntegreerde watersysteem zorgt ervoor dat u geen omkijken heeft naar de verticale tuin.

Een plantenwand kopen? Dan kunt u kiezen om een van de standaard modules te kiezen, of kunt u ons een plantenwand laten ontwerpen naar uw wensen. De standaard modules verschillen in oppervlakte en kleur. Daarnaast kunnen deze enkelzijdig of dubbelzijdig worden geplaatst. De dubbelzijdige plantenwand wordt vaak geplaatst als afscheiding.

Naast de verschillende standaard modules ontwerpen wij ook verticale tuinen voor elke locatie en situatie. De plantenwand kan volledig naar uw wensen aangepast worden. De duurzaam en milieuvriendelijke verticale tuin is verkrijgbaar in elke RAL kleur. Naast het ontwikkelen van de plantenwand plaatst Plant Totaal deze ook voor u, op kantoor, bij u thuis of waar dan ook.          

Wat voor planten gaan er in de plantenwand?

De planten die uiteindelijk in de plantenwand geplaatst worden zijn geselecteerd op hun zuiverende eigenschappen. De planten die het beste zuurstof genereren, de meeste fijnstoffen uit de lucht filteren en uiteraard, de meeste decoratieve waarde hebben worden gekozen. De namen van planten welke vaak in een plantenwand worden gebruikt zijn:

 • Scindapsus
 • Philodendron
 • Calathea
 • Maranta
 • Dracaena
 • Aglaonema
 • Ficus
 • Hedera
 • Chlorophytum
 • Clusia
 • Sansevieria
 • Ctenanthe
 • Monstera
 • Microsorum

Waarom een plantenwand?

Naast decoratieve waarde vervullen de plantenwanden ook andere functies. U kunt denken: waarom zou ik een plantenwand kopen? Naast het opfleuren van de ruimte waarin deze staat zorgt een verticale tuin er ook voor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden gefilterd. Deze stoffen worden door de planten omgezet in zuurstof. Plant Totaal selecteert hiervoor de meest effectieve planten.

De verwarming of airco op kantoor zorgt vaak voor droge ogen en hoofdpijn. Niet alleen helpen de planten uit een plantenwand voor meer zuurstof in een ruimte, ook dragen ze bij aan een betere luchtvochtigheid. Samen met een verbeterde akoestiek zorgen deze factoren ervoor dat de prestaties van mensen in een werkomgeving met planten verbeteren tot wel 40%. In het geheel kan gezegd worden dat een plantenwand zorgt voor een positieve uitwerking op de gezondheid en kwaliteit van het arbeidsproces.

Een ander argument voor de aanschaf van een plantenwand is de duurzaamheid die deze uitstraalt. Relaties, opdrachtgevers, collega’s, klanten, niemand die de plantenwand ziet kan om de duurzaamheid heen. Het groen van de verticale tuinen van Plant Totaal zorgt ervoor dat uw organisatie groener overkomt.

Waar kan een plantenwand geplaatst worden

De voordelen van een plantenwand kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Zo heeft bijvoorbeeld niet alleen een kantoor profijt van schone, zuurstofrijke lucht. Plekken als winkels, scholen en horecagelegenheden zijn ook gebaat bij de positieve eigenschappen van een verticale tuin. Hieronder leest u een paar voorbeelden van locaties waar een plantenwand geplaatst kan worden.

 • Kantoren worden vaak als eerste locatie genoemd voor de plaatsing van verticale tuinen. Dit is uiteraard vanwege de bevorderende werking die de planten hebben op de productiviteit van de personen in de ruimte van de plantenwand.
 • In de horeca geven planten niet alleen extra zuurstof af en zuiveren zij de lucht. In restaurants en barren zorgen planten voor sfeer en verbeteren ze de akoestiek van een ruimte. De speciale verlichting die Plant Totaal gebruikt om de planten te laten groeien zorgt ervoor dat deze ook in donkere ruimtes goed tot hun recht komen.
 • Winkels zijn al heel lang meer dan slechts ruimtes waar consumenten producten kunnen kopen. Winkelen wordt nog steeds in toenemende mate een beleving, een dagje uit. De duurzame groene innovaties van Plant Totaal zorgen ervoor dat winkelend publiek zich prettig voelt.
 • In het onderwijs zorgen plantenwanden ervoor dat leerlingen zich beter kunnen concentreren. Dit heeft als gevolg dat de leerprestaties van de leerlingen verbeterd. Een bijkomend voordeel is de toenemende gezondheid van zowel de leerlingen als leerkrachten, door de zuivere, zuurstofrijke lucht van de planten.

Plant Totaal plaatst plantenwanden zowel binnen als buiten. In combinatie met de speciale verlichting kan op vrijwel iedere locatie een duurzame plantenwand gerealiseerd worden. Een verticale tuin is mogelijk voor zowel particulieren als voor zakelijk gebruik.

 

Wat zijn de voordelen van een plantenwand

Naast het zuiveren van de lucht en alle voordelen die dit met zich meebrengt bieden plantenwanden andere voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat:

 • Een plantenwand onfrisse geuren afbreekt, binnen 45 minuten.
 • Een plantenwand ervoor zorgt dat gezondheidsklachten onder werknemers daalt met 7%.
 • Een plantenwand in het onderwijs zorgt voor meer creativiteit en 20% betere resultaten bij toetsen.
 • Een plantenwand in een winkel bezoekers ontspant, waardoor de kant groter is dat deze potentiële klant tot aankoop overgaat.
 • Een plantenwand stress van werknemers verminderd.
 • Een plantenwand op kantoor zorgt voor een verbetering van concentratie en geheugen.

Een plantenwand kopen

Wanneer u een plantenwand wilt kopen kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor een van de standaard modules of u kunt een plantenwand laten maken. Plant Totaal denkt graag met u mee bij het creëren van de ideale verticale tuin voor uw situatie.

Plant Totaal biedt naast het kopen van een plantenwand een andere optie. Zo kunt u een plantenwand leasen. Indien u ervoor kiest om een plantenwand te leasen krijgt u daarbij een 3-jarige verzorgingscontract. Als u ervoor kiest om een verticale tuin voor binnen te kopen, kunt u met Plant Totaal een passend verzorgingscontract afsluiten. Zo dat uw planten fris en groen blijven!

Wat kost een plantenwand? Dit is een veel voorkomende vraag. De kosten van een plantenwand afhankelijk van verschillende variabelen. Voor meer informatie over de prijzen kunt u vrijblijvend contact opnemen met Plant Totaal.

Het uitzoeken van een passende plantenwand voor uw situatie kan als ingewikkeld overkomen. Om u te ondersteunen bij het maken van de beste keuze helpen wij u graag verder. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze. Laat hieronder uw gegevens achter zodat we samen de beste plantenwand kunnen uitzoeken. Liever gelijk contact? Neem dan gelijk telefonisch contact met ons op en we helpen u gelijk verder.

Contact over uw plantenwand

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht